Wat zijn de voordelen van het laten maken van een website?

Website
  • Meer tijd voor andere onderdelen van het bedrijf
  • Bureaus en freelancers hebben veel ervaring
  • Hierdoor verloopt de websitebouw efficiënt
  • Meer leads/sales door SEO en een doordachte paginastructuur
  • Beginners worden van begin tot eind (en daarna) verzorgd.

Er zijn drie mogelijkheden voor het ontwerpen van een website: een klassiek webdesignbureau, een freelancer of een zogenaamde website design service.

Het klassieke webbureau bestaat meestal uit een team van meerdere mensen die zich bezighouden met veel verschillende onderwerpen met betrekking tot het maken van websites. Het is daarom ook geschikt voor oprichters die nog geen concreet zakelijk idee hebben voor hun website.

De freelancer werkt meestal alleen. Dit hoeft geen nadeel te zijn bij het inrichten van de homepage. Het is vaak goedkoper dan een webbureau en ideaal voor oprichters die dan zelf voor het technisch onderhoud en de content kunnen zorgen.

De derde optie is de Website Design Service. Dit is ook een team van ervaren webdesigners die de homepage maken. Wel zijn de initiële kosten lager dan bij een klassiek bureau. Hiervoor betaal je een doorlopend maandelijks bedrag. Dit omvat aanvullende diensten zoals zorg, onderhoud, domein en meer.

Een heldere planning leidt tot betere resultaten

Voor welke variant oprichters ook kiezen: ze kopen expertise. Een goed bureau (of freelancer) maakt niet zomaar een website. Ze treedt in eerste instantie op als adviseur en praat met klanten over de doelen en wensen voor het websiteproject. In de planningsfase worden al potentiële problemen zichtbaar die de ondernemer in zijn eentje niet zou hebben opgemerkt. Pas als duidelijk is in welke richting de site moet gaan, begint de implementatie van de website. Een webdesign bureau zorgt ervoor dat een website er professioneel uitziet. Of het nu gaat om een ​​webshop, bedrijfswebsite, productlandingspagina of een eenvoudig webvisitekaartje.

Nieuwe programmering niet nodig

De website hoeft niet helemaal opnieuw geprogrammeerd te worden (dit kan ook, maar is erg duur). Een klassiek webbureau (of freelancer) kan ook een individuele website bouwen van een aangekocht WordPress thema. De Website Design Service (WDS) maakt ook de website met behulp van een WordPress-thema. De klant kan zelf bepalen hoeveel of hoe weinig hij levert voor het ontwerpproces. De WDS kan ook een effectieve pagina ontwikkelen met slechts enkele details.

Een goede WDS is bijvoorbeeld websitesvoormkb-ers.nl.

Wat zijn de voordelen van het laten maken van een website?
Schuiven naar boven