Houten stempel of stempelmachine? Voor-en nadelen

Stempel

Bij het kiezen van een houten stempel of een stempelmachine moet u zich concentreren op het gebruik. Beide versies hebben hun voor- en nadelen, die vooral afhangen van de toepassing en bijvoorbeeld van de grootte van de stempel of het motief. Oriëntatie op het milieu kan ook een criterium zijn voor de beslissing en de selectie beperken, aangezien niet alle stempels even milieuvriendelijk zijn en dus gebaseerd zijn op de eigen claim.

De houten stempel

Houten stempels behoren tot de meest gekozen stempels. Dat komt niet alleen door het eenvoudige gebruik, maar ook door de gunstige voorwaarden en het plezier in het gebruik. Bovendien zijn er houten stempels verkrijgbaar met talrijke motieven, die dankzij het externe stempelkussen individueel kunnen worden vormgegeven en in alle kleuren kunnen worden gebruikt. Hier leest u meer over de voor- en nadelen, die een belangrijke leidraad vormen en worden beschouwd als primaire criteria bij het kiezen van een houten stempel.

Voordelen van houten stempels

De voordelen van houten stempels zijn legio. Het is de klassieke stempel, die ook geschikt is voor zeer grote opdrukken en geschikt is voor alle stempelkleuren. Afhankelijk van de eisen kan hij met of zonder ponshandgreep worden gekozen en zo worden aangepast aan uw voorkeur bij het hanteren. De klassieker onder de stempels is milieuvriendelijk te gebruiken en overtuigt qua prijs en prestatie zeer. Houten stempels kopen is altijd goedkoop, of u nu kiest voor een standaardmodel of een op maat gemaakt exemplaar met uw eigen ontwerp. Het werken met een houten stempel is leuk omdat hij heel licht is en comfortabel vast te houden dankzij zijn body of houten handvat.

Nadelen van houten stempels

Hoe enorm de voordelen van houten stempels ook zijn, u moet ook op de nadelen letten voordat u ze koopt. Om een ​​stempelafdruk te maken, moet je een extern stempelkussen kopen. Voor de opdruk in verschillende kleuren heeft u meerdere stempelkussens nodig, die u altijd gesloten moet houden en tegen uitdrogen moet beschermen. Vuile vingers of bureaus die vervuild zijn door de stempelinkt zijn niet ongebruikelijk, vooral als het stempelkussen pas met inkt is gevuld en erg vochtig is. Als er te veel inkt op de stempel zit, zijn de afdrukken onleesbaar omdat de lijnen lopen en niet snel genoeg drogen.

De stempelmachine

Automatische stempelmachines zijn gemaakt van metaal en staan ​​bekend als zelfinktende machines. Voor het gebruik ervan is geen extern stempelkussen nodig, omdat dit al in de stempel zit. Stempelmachines worden steeds populairder voor privégebruik maar ook zakelijk en zijn geschikt voor jou als je netjes wilt werken en geen stempelkussen op je bureau wilt hebben.

Voordelen van stempelmachines

Met een stempelmachine kunt u enkele voordelen behalen en een stempel kiezen waarbij u vrij het motief of de inscriptie kunt kiezen en u kunt kiezen uit talloze kleuren van de behuizing. Een zelfinktende printer is erg klein en licht, neemt niet veel ruimte in beslag op het bureau en kan bij aankoop van verschillende stempels in verschillende behuizingskleuren worden gekozen. De eerlijke verhouding tussen prijs en prestatie is overtuigend en u kunt besparen omdat het stempelkussen onderdeel is van de stempelmachine en niet extern hoeft te worden aangeschaft. De opdruk is bijzonder schoon en vlekvrij doordat het stempelkussen altijd dezelfde hoeveelheid inkt afgeeft en het risico op teveel inkt op de stempel wordt voorkomen.

Nadelen van stempelmachines

Wat betreft de robuuste eigenschappen en de daarbij behorende levensduur moet je bij de stempelmachine een compromis sluiten. Ook al is het stabieler dan een houten stempel en gemakkelijker in gebruik, de kwaliteit komt niet overeen met de prestaties van een klassieke metalen stempel. Bij sommige modellen kan het bijvullen met nieuwe stempelinkt een echte uitdaging blijken te zijn en uw handen vies maken. De precisie van de opdrukken verschilt per model, waardoor de zoektocht naar een goede stempelmachine moeilijker is dan bijvoorbeeld de zoektocht naar een kwalitatief hoogwaardige houten stempel.

Verschillen tussen houten stempels en stempelmachines

Op het eerste gezicht is niet te zien welk motief op de achterkant van de houten stempel staat. Als u veel stempels gebruikt, kan het kiezen van het verkeerde motief snel gebeuren en voor overlast zorgen. Het externe stempelkussen is ook een van de details die een klassieke houten stempel onderscheiden van een stempelmachine. De stempelmachine is gemaakt van metaal en is zeer eenvoudig in gebruik zonder dat je een apart stempelkussen klaar hoeft te hebben staan. Een stempelmachine is daarom praktischer voor veelvuldig gebruik met bijzonder filigraan prestatie, omdat het al het stempelkussen bevat en de inkt gelijkmatig in de benodigde hoeveelheid afgeeft. De automatische stempelmachine is ook een voordeel als er meerdere stempels zijn, omdat deze in verschillende behuizingskleuren verkrijgbaar is en daarom automatisch en zonder voorafgaande controle van het stempeloppervlak voor het gewenste model kan worden gebruikt. Er zijn geen serieuze prijsverschillen, aangezien beide soorten stempels goedkoop zijn en naar eigen behoefte kunnen worden geselecteerd.

Houten stempel of stempelmachine? Voor-en nadelen
Schuiven naar boven