Hoe een gerenommeerde online winkel te herkennen

Shoppen

Consumenten winkelen steeds vaker online. Helaas willen fraudeurs ook meewerken aan de aanhoudende groei van deze markt. Iedereen die buiten de winkels van bekende handelsbedrijven op internet een interessante aanbieding vindt, moet voor het bestellen controleren of het een serieuze aanbieding is.

Natuurlijk wil iedereen zo goedkoop mogelijk shoppen. Als de prijzen van tal van producten echter beduidend lager zijn dan die van de concurrentie, wees dan kritisch op het aanbod. Achter elke goedkope winkel zit niet altijd een oplichter. En niet elke oplichter werkt met bijzonder goedkope aanbiedingen. Toch wordt een gezond wantrouwen aangekondigd.

Let op de volgende tekenen van gerenommeerde providers. Ze hoeven er niet allemaal te zijn, maar als er meerdere factoren ontbreken, bedenk dan kritisch of je daar wilt shoppen.

Een gerenommeerde dealer zal de veiligheid van uw gegevens op prijs stellen. Zorg er daarom voor dat uw browser de tekens voor een veilige verbinding weergeeft wanneer u de winkel bezoekt. De dealer biedt vele betaalmethoden aan. Online retailers proberen het betalen voor klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Winkels die aandringen op vooruitbetaling zijn riskant. Als er op de homepage ook andere betalingsmogelijkheden worden aangeboden, maar de betaling aan het einde van de bestelling moet worden gedaan voordat de goederen worden ontvangen, kunt u er beter van afblijven.

De winkel heeft een opdruk: bedrijfsnaam, naam eigenaar, adres en contactgegevens horen op een website. Als deze informatie ontbreekt, kan er sprake zijn van een dubieuze aanbieder. Er moeten algemene voorwaarden en een gegevensbeschermingsverklaring beschikbaar zijn.

De retailer adverteert vertrouwen met keurmerken: onafhankelijke keurmerken, zoals “Trusted Shops” of “EHI Certified Online Shop”, zijn een leidraad bij het zoeken naar gerenommeerde winkels. Om dit te krijgen, moeten de dealers aan een aantal strikte gunningscriteria voldoen. Als deze logo’s op de winkelpagina verschijnen, klik er dan op om ze te verifiëren. Omdat de winkel terecht de logo’s draagt, kan na de link meer informatie over de aanbieder worden opgevraagd. Beoordelingen van andere klanten zijn ook een goede leidraad voor wat een winkel te bieden heeft. Zoek dus naar beoordelingen en beoordelingen van onafhankelijke portals. Als de winkelier geen recensies heeft opgenomen, zoek dan op internet naar recensies en referenties.

Ook zijn overzichtswebsite erg goed. Dus website die weliswaar producten vermelden, maar vervolgens door verwijzen naar betrouwbare webwinkel. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld www.vergelijkeven.nl.

Hoe een gerenommeerde online winkel te herkennen
Schuiven naar boven