7 redenen waarom u in 2023 een houten horloge zou moeten hebben

Horloge graveren

In het tijdperk van de smartphone en draagbare technologie hebben horloges een achterbank ingenomen als een must-have herenaccessoire.

Echter, in termen van statussymbolen en de mogelijkheid om een vleugje ouderwetse klasse aan elk ensemble toe te voegen, zijn traditionele horloges nog steeds het favoriete accessoire. Aan de andere kant beginnen alle racehorloges, polschronometers en sporthorloges er na een tijdje hetzelfde uit te zien. Denk generiek, steriel, te perfect en saai als het gaat om de nieuwste high-end polskleding.

Houten horloges daarentegen voegen dat klassieke vleugje klasse toe met een unieke, natuurlijke twist. Hoewel je overal van een bescheiden Rs 10.000 tot een bedrag van Rs 30.000 kunt uitgeven, afhankelijk van de materialen en het vakmanschap, wordt een houten horloge meteen het middelpunt van de aandacht en een onderwerp van constante commentaar. Er zijn tal van redenen om een houten horloge te bezitten, maar hier zijn de 7 beste om te investeren in een uniek uurwerk dat u en uw nakomelingen generaties lang zullen koesteren.

Meest unieke stijlhorloge

Wanneer een horloge van hout is gemaakt, is het volkomen uniek. Geen twee horloges gemaakt van hardhout kunnen ooit hetzelfde zijn. De natuur is oneindig in haar verscheidenheid, vooral als het om de houtnerf gaat. De kleur, vorm, richting en breedte van de nerf varieert per boomsoort, de snede van het hout en de vlek die ervoor zorgt dat het behouden blijft.

Het is onmogelijk om twee uurwerken identiek te laten lijken, zelfs als ze uit dezelfde boom zijn gesneden. Bovendien, zelfs als u een houten productiehorloge koopt, nemen de meeste ontwerpers meerdere delen van het hout op om contrast te creëren en de componenten aan te vullen om de natuurlijke schoonheid van de houten stukken te versterken.

Houten horloges zijn zeldzaam

De mogelijkheid om iets unieks, ongewoons en ongewoons te dragen dat een vleugje klasse en verfijning aan je garderobe toevoegt, doet zich zelden meer voor in dit tijdperk van copycat-producten die iedereen online kan bestellen.

Wanneer je je pols drapeert met een houten horloge, wordt het meteen een object van bewondering en vaak ongeloof. Wen aan het refrein “Cool horloge, ziet eruit als hout … Oh, het is echt hout!”

Niemand anders die u ontmoet, zal ooit een horloge hebben dat identiek is aan het uwe. Het maakt niet uit welk horloge van een bekend merk u koopt, of het nu Timex of Rolex is, iedereen kan er een kopen die precies lijkt op uw horloge. Alleen houten horloges zijn onmogelijk te dupliceren

Houten horloges zijn in

Het dragen van een houten horloge om je pols of als zakhorloge geeft je net dat beetje extra waar zovelen naar hunkeren en niet in slagen om een statement te maken of op te vallen tussen de massa. Onderscheid uzelf met het accessoire dat nooit nalaat om opmerkingen en complimenten aan te trekken. Of uw voorkeur nu uitgaat naar ultramodern formeel of meer casual en natuurlijk, een houten horloge in de juiste kleurtint met de juiste afwerking kan elke outfit perfect maken met precies de juiste finishing touch.

Voeg iets toe dat een nieuwe standaard zet voor mode onder je vrienden en collega’s, en koop een houten horloge.

Ze zijn natuurlijk

Weinig bezittingen die we dagelijks bij ons hebben, bevatten de natuurlijke look en feel van hout. We zijn omringd door plastic, behandeld leer, synthetische stof, metaal en glas.

Zoveel van onze dagelijkse producten zijn vervaardigd, verwerkt, steriel en emotieloos. Wanneer we houtaccenten toevoegen aan ons dagelijks leven, zij het in de vorm van een kaarthouder, een pen, of vooral een item waar we vaak naar kijken, zoals een horloge, behouden we een verbinding met de natuurlijke wereld te midden van alle kunstmatige dingen. die ons omringen.

Hoewel we misschien niet altijd controle hebben over onze omgeving waarin we het grootste deel van onze tijd moeten doorbrengen, kunnen we nog steeds kleine stukjes van een meer natuurlijke plek met ons meedragen, waar we ook gaan. Hoe dan ook, het helpt zeker om een houten horloge bij je te hebben om je verbinding met de aarde vast te houden, zelfs in de stedelijke jungle.

Past bij iedere leeftijd, en blijft mooi

Naarmate een houten horloge ouder wordt, verandert het. Net zoals een antiek meubelstuk krijgt wat verzamelaars een “patina” noemen, zo krijgt een houten horloge karakter. Leeftijd, slijtage en de polijstende werking van kleding zorgen voor glans. Het oppervlak van een houten horloge vertelt het verhaal van zijn leven. Dit is niet iets om je zorgen over te maken. Gracieuze veroudering betekent dat het karakter van het hout naar voren kan komen waardoor het na verloop van tijd nog mooier wordt. Horloges worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. Een houten horloge doet het goed als familiestuk vanwege de mooie veroudering van het hout. Het herinnert de huidige eigenaar aan het erfgoed van het horloge en de erfenis van vorige eigenaren.

Hyppoallergeen

Veel mensen hebben metaalallergieën waarvan ze zich acuut bewust zijn of die ze pas ontdekken als ze sieraden gaan dragen. Metaalallergieën kunnen de huid verkleuren en ernstige irritatie of huiduitslag veroorzaken. Vaak betekent dit dat sommige mensen zelfs de mooiste sieraden met de zuiverste metalen niet kunnen dragen, simpelweg vanwege histamine-reacties in hun huidcellen. Met een houten horloge zijn metaalallergieën echter nooit een probleem.

Zowel mannen als vrouwen kunnen genieten van aantrekkelijke sieraden in de vorm van houten uurwerken met prachtig vervaardigde polsbandjes en achterkant.

Niet giftig

Regelmatig hout dicht bij de huid hebben, betekent dat uw huid alles absorbeert wat het houtoppervlak bedekt. Ambachtslieden maken de beste houten horloges van chemicaliënvrije en niet-giftige materialen en afwerkingen.

Zorg ervoor dat uw contact met een houten horloge er niet toe leidt dat u schadelijke bijwerkingen toevoegt aan uw dagelijks leven. Iets moois als een houten horloge zou absoluut alleen maar goede dingen aan het leven moeten toevoegen, nooit slechte. Dankzij verbeterde fabricageprocessen en betere afwerkingsformules hoeft het kopen van een houten horloge geen gezondheidsrisico’s met zich mee te brengen.

Overigens kun je verschillende modellen kopen op greenwatch.nl.

7 redenen waarom u in 2023 een houten horloge zou moeten hebben
Schuiven naar boven